Frågor & svar

En luftrenare renar luften från partiklar som passerar genom den. Det begränsar dock kapacitet och luftrenaren måste vara på hela tiden då den inte angripa källan till problemet. Ozon däremot sprids i hela utrymmet och tar aktivt bort lukten och möglet vid sin källa. Därför räcker i regel några timmar behandling med våra produkter för att permanent få bort föroreningara.

Ozon är mycket effektivt eftersom sipprar in i springor och vrår där källan till lukten eller möglet oftast finns. Ozonet oxiderar samtliga lukter och mögel som det kommer i kontakt med, oavsett om det är i luften, på något poröst material eller någon yta.

Lukter inkluderar lukt från cigarettrök, unken lukt, urinlukt, mögel, mögelsporer och många fler typer av dåliga lukter. Ozonet följer samma väg som föroreningen, även in i tyger och porösa material och tar därmed bort föroreningen permanent. Till skillnad från många andra rengöringsmedel så lämnar ozon inga rester efter sig.

Airozon använder el för att generera koronaurladdningar, samma metod som naturen själv använder vid åskväder. Denna teknik använder en ström som leds till våra syreplattor som sedan ger upphov till urladdningarna. Dessa urladdningar sönderdelar syremolekylen (O2), vilket gör det möjligt för den fristående syreatomen (O1), att fasta sig vid en annan vanlig syremolekyl (O2) som inte blivit sönderdelad vilket skapar ozon (O3).

Anslut bara enheten till ett eluttag och ställ in styrmodulen efter bifogade instruktioner. Avlägsna djur, växter och lämna utrymmet under pågående behandling. Efter några timmar när behandlingen är färdig bör du vänta 1 – 2 timmar innan du beträder området. Du kan även öppna ett fönster så räcker det om du väntar 45-50 minuter.

Varje utrymme och lukt är unik, det är därför svårt att säga hur mycket ozon som behövs för att få bort lukten. Det beror framförallt få hur länge lukten har funnits i utrymmet, om lukten funnits där länge sitter den sannorlikt mer inträngd och kräver därmed längre behandlingstid. Exempelvis om du röker i bilen på kvällen, då bör 15-20 minuter räcka för att ta bort lukten dagen efter. Om något har rökt i ett utrymme under 20-30 års tid, då krävs upp till 48 timmar behandling för att bli kvitt lukten.

Ozon skapas av blixtnedslag under åskväder genom att sönderdela syremolekylen (O2), vilket gör det möjligt för den fristående syreatomen (O1), att fasta sig vid en annan vanlig syremolekyl (O2) som inte blivit sönderdelad vilket skapar ozon (O3). Processen benämns som koronaurladdning och bidrar ofta till den fräscha och rena lukten i luften som är karaktäristiskt för åskväder. Ozon (O3) skapas även av ultravioletta strålar från solen som träffar jorden och dess atmosfär.

Ozon (O3) är en laddad form av syre (O2) som finns i luften. Naturen har själv producerat ozon naturligt i fler miljoner år. På marknivå fungerar ozon (O3) som ett naturligt rengöringsmedel som håller luften fräsch i fri från mikroorganismer. I den övre atmosfären fungerar ozon som ett skyddande skikt som skyddar jorden mot skadliga UV strålar. Livet på jorden som vi känner till det skulle inte kunna existera utan ozon (O3). Den tredje syreatomen är instabil och bryter iväg från de övriga 2 syreatomerna för att kunna reagera med föroreningen som oxideras vid kontakt.

Vilken ozongenerator passar dina behov?

Alla Airozon enheter är utformade för att eliminera dålig lukt och mögel.
Den perfekta enheten för dig beror på stroleken på det utrymme du vill behandla.

  • GO ozongenerator

   upp till 30 m2

   Perfekt för små rum, bilar, båtar, husvagnar etc.

   Pris från

   2990 SEK

   inkl. moms

   Läs mer
  • PLUS ozongenerator

   Upp till 60 m2

   För användning i medelstora rum, lägenheter och kontor.

   Pris från

   5990 SEK

   inkl. moms

   Läs mer
  • PRO ozongenerator

   Upp till 120 m2

   För kommersiellt bruk, stora rum, hus och lägenheter.

   Pris från

   7990 SEK

   inkl. moms

   Läs mer
 • Betalmetoder

 • Trygg e-handel

  ehandel

  Airozon.se som drivs av

  Airozon AB lever upp till

  Trygg e-handels krav for e-handlare

 • Följ Airozon på
  Facebook

  Följ Airozon på
  Twitter

  Följ Airozon på
  Google+

Menu Title